Historien om slipset

Første gang man så et slips, som det vi kender i dag, var i Frankrig tilbage i 16. hundredtallet, hvor 30-årskrigen var i gang. Under 30-årskrigen manglet franskmændene soldater, derfor hyret Frankrig kroatiske lejesoldater til at komme og kæmpe sammen med dem. Det var disse lejesoldater der have en form for slips på da de kom til Frankrig for at vise hvilken rang de have.

Den gang blev det ikke kaldt et slips men “kravatten”. Kravatten var meget svær at binde og lignet en stor butterfly, det morderne slips vi kender i dag, blev introduceret i England i 19. hundredtallet og blev kaldt et “four-in-hand” dette er i dag også en af det mest kendte knuder.

“four-in-hand” slipset kom fra rytterverdenen, de have nemlig skabt et slips der var langt, tyndt og nemt at binde. Grunder til at det blev kendt som “four-in-hand” anes ikke, men navnet kommer fra den måde som rytterne bandt deres 4 hense foran vognen for at holde styr på hestene.

 

I dag kander vi det et slips og der findes ikke kun 1 eller 2 måder at binde det på der findes mere end 85 måder at binde et slips. Du kan lære 10 af dem selv ved at gå ind under knudeguiden.